· 

Uitleg- en instructieboeken

Het kan moeilijk zijn om te beginnen met Bullet Journalling, dat is iets wat iedereen denk ik heeft meegemaakt. Op internet is zoveel te vinden en door de bomen zie je soms het bos niet meer. Op de markt komen steeds meer boeken met uitleg en voorbeelden die jou kunnen helpen met het beginnen met Bullet Journalling. Daarnaast kunnen deze boeken ook goed helpen als je al een eindje op weg bent met jouw Bullet Journal, maar toe bent aan meer structuur en inspiratie. In deze blogpost hebben wij een aantal boeken opgesomd zodat je een weloverwogen keuze kan maken!

Mijn Bullet Journal Crash Course

De Mijn Bullet Journal Crash Course van MUS (uitgeverij BBNC) is in Nederland waarschijnlijk een van de bekendste handleidingen over Bullet Journalling. Dit cursusboek is uitgegeven na de eerste uitgaves van de bekende Mijn Bullet Journals van hetzelfde merk. Het boek staat vol met uitleg, ideeën voor pagina’s, voorbeelden en pagina’s die je over kan trekken in jouw eigen Bullet Journal. Een review van de Crash Course is hier te vinden!

 

Deze handleiding kost €12,50 en is hier te koop.

 

Bullet Journaling: zo doe je dat!

Het boek Bullet Journaling: zo doe je dat! is zowel voor beginners als voor gevorderden. Het is opgesteld door Lona Aalders die laat zien hoe je een Bullet Journal kan gebruiken, hoe je het in kan delen en hoe je het bij kan houden. Daarnaast staan er ook veel inspirerende tips in over hoe je een stap verder kan gaan in jouw Bullet Journal, waardoor het boek nuttig is voor zowel beginners en gevorderden. Ook handlettering komt naar voren in deze handleiding!

 

Dit boek is te koop voor €14,99 en vind je hier.

Bullet Journal - De handleiding

In Bullet Journal- De Handleiding van Kelly Deriemaeker leer je hoe je makkelijk een Bullet Journal kunt beginnen die bij jou past en hoe je het systeem naar je hand kunt zetten. Het zit vol met tips, trucs en voorbeelden, zodat je snel zelf aan de slag kan gaan. Het boek is op een makkelijke manier opgezet en geschreven, zodat alles snel duidelijk en helder is.

 

Dit boek kost €9,99 en is hier te koop. 

Bullet Journal voor professionals

In Bullet Journal voor professionals worden de regels voor je op een rijtje gezet, krijg je inzicht in waarom het werkt en wat de invloed is op je brein. Ook worden er tips en voorbeelden gegeven voor hoe je kennis van grootheden als Covey en technieken als Getting Things Done in je eigen Bullet Journal kunt integreren. Dit boek is dus meer gericht op de functionele kant van Bullet Journalling en is dus ideaal voor de mensen die hun Bullet Journal vooral gebruiken voor werk en productiever worden. 

 

Dit boek kost €18,99 en is hier te koop.

Bullet Journaling doe je zo

Rachel Wilkerson beschrijft in dit handboek hoe je met behulp van symbolen, kleuren, lay-outs en nog veel meer je leven op orde kunt brengen en vast te leggen wat echt belangrijk voor je is! Dit boek is een aanrader voor mensen die graag creatief bezig zijn in hun Bullet Journal, want het boek staat vol tips & tricks op creatief gebied, aangevuld met voorbeelden uit de Bullet Journal van enthousiast journal-fanaat Joany de Vries (CravingPages.com).

 

Dit handboek kun je hier kopen en kost €14,99.

The Bullet Journal for beginners

Dit boek is wel in het Engels, maar mag zeker in dit rijtje staan. Dit is omdat dit boek vol staat met ideeën voor pagina's: 14 ideeën voor future logs, 16 voor monthly logs, 43 voor daily's en weekly's en nog 33 ideeën voor collecties. Dit is helemaal ideaal voor Bullet Journallisten die al een tijdje bezig zijn met Bullet Journalling maar die hun indeling willen vernieuwen of nieuwe dingen willen proberen. Ook bevat het boekje een uitleg om te beginnen en gedetailleerde uitleg over verschillende materialen, dus ook voor beginners is het ideaal.

 

Het boekje kost €13,99 en is hier te koop.

Genoeg boeken te vinden dus die jou kunnen helpen bij het opstellen of ontwikkelen van jouw Bullet Journal! Heb jij een van deze boeken, en ben je er blij mee? Laat het graag weten in de reacties!

Liefs, Charissa

Alle foto's die in dit artikel gebruikt worden komen van Bol.com. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0